language
Advent u Zagrebu

Ostala događanja

Puno zanimljivosti krije Zagreb: najstariji ZOO u ovoj regiji, veliku maketu željeznice, žive jaslice, sportske utrke, čudnovate predmete koje su stvorili marljivi obrtnici te još mnogo toga!

Svaka od ovih zanimljivosti će sa svojim programom na poseban i drugačiji način posjetiteljima dočarati njihovu viziju Božića.

Advent u Zoološkom vrtu Grada Zagreba: Priče iz davnine

Ova zbirka bajki Ivane Brlić-Mažuranić obilježila je djetinjstva brojnih generacija svojim fantastičnim likovima, predivnim krajolicima te biljnim i životinjskim svijetom Hrvatske, pa ne čudi što je odabrana i kao tema ovogodišnjeg Adventa u Zoološkom vrtu.

27.11.2022. -06.01.2023. Zoološki vrt grada Zagreba

Backo mini express - Muzej vlakića

Svi koji su ikad posjetili Zagreb u adventsko doba složit će se da je grad uistinu čaroban. A posebna ga čarolija smanjila i u obliku minijatura smjestila u Backo mini express!

27.11.2022. -07.01.2023. Muzej vlakića - Backo Mini Express

Zagreb Advent Run 2022

3, 2, 1… trči! Središtem Zagreba potrčat će najveselija i najšarenija blagdanska utrka u Hrvatskoj.

11.12.2022. 12:00 The Westin Zagreb Hotel

Advent Sveučilišta u Zagrebu

Humanitaran božićni karakter obilježava Advent Sveučilišta u Zagrebu.

16.12.2022. -23.12.2022. Učiteljski fakultet Sveučilišta u Zagrebu

Žive božićne jaslice

Već više od dvadeset godina zajednica Cenacolo organizira pravu božićnu atrakciju u samom centru grada: žive božićne jaslice, koje osmišljavaju i izvode oni sami, uz pomoć obitelji i nekolicine djece, kojima je ova predstava uvijek jako bliska.

17.12.2022. Žive božićne jaslice

Goranski advent u Zagrebu

Društvo Goranin Zagreb i ove će godine svojim programom obogatiti Advent u Zagrebu.

26.11.2022. Društvo Goranin Zagreb

Projekt Ilica Q’ART

Projekt Ilica: Q'Art ponovno okuplja razne zagrebačke udruge u festival DAR MAR i ispunjava najdužu ulicu centra grada umjetnošću te pravim blagdanskim humanitarnim karakterom, posvećenom darivanju i pomaganju onima najranjivijima u društvu.

18.12.2022. 09:30 Projekt Ilica Q’ART

Zagreb Digital Nomad Very Merry

Zagreb rado stvara adventsku atmosferu za sve svoje stanovnike, pa i one privremene. Zato će svi digitalni nomadi koji borave u glavnom gradu imati priliku za edukaciju, networking i upoznavanje grada u tri dana Zagreb Digital Nomad Very Merry programa.

Obrtnički Advent

Stari dječji filmovi čuvaju bezvremenske vrijednosti za sve generacije i odašilju toplinu kakva nam je potrebna u božićno vrijeme, pa će se ovog Adventa u prolazu Matice hrvatskih obrtnika vijoriti dječji glasovi iz klasika poput Vlaka u snijegu, Družbe Pere Kvržice i Smogovaca.

26.11.2022. -01.01.2023. Hrvatska obrtnička komora

Advent kod nas doma u Španskom

Advent se širi iz centra grada te prenosi radost, toplinu i dobro raspoloženje u Špansko, i to u obliku posebnog blagdanskog programa za lokalce i posjetitelje!

26.11.2022. -07.01.2023. Trg Ivana Kukuljevića

Advent u shopping centrima

Posjetite shopping centre i uživajte u bogatoj adventskoj ponudi za sve uzraste. Očekujte zabavu i pravu božićnu čaroliju.

Turistička zajednica grada Zagreba ne snosi odgovornost za odluke organizatora o promjenama termina, izvođača, programa ili za slučaj otkazivanja događanja. Sve informacije su podložne promjenama ili otkazivanju sukladno odluci pojedinog organizatora/nositelja projekta te svim epidemiološkim mjerama koje će biti na snazi u trenutku održavanja događanja/izvršavanja projekta. Molimo sve zainteresirane da se zbog svega navedenog dodatno informiraju na svim dostupnim platformama. Također, molimo sve posjetitelje da se prije dolaska na određeni program/koncert informiraju o broju mjesta, obzirom da je isti ograničen, te apeliramo na sve da se drže propisanih epidemioloških mjera i uputa Stožera.