Polarni advent u Divljem srcu grada

Zoološki vrt grada Zagreba tradicionalno sudjeluje u manifestaciji Advent u Zagrebu posebnim programom koji je u prvom redu namijenjen obiteljima s djecom te zaljubljenicima u životinjski svijet.

Like & Share

Kada?

1.12.2019. - 7.1.2020.

Više informacija

Zoološki vrt je dobio svoje čarobno zimsko ruho. Posebne svjetlosne instalacije naglasit će njegovu hortikulturu te arhitekturu stvaranu posljednjih gotovo stotinu godina. Bit će tu i svjetlosne atrakcije koje će u duhu nadolazećih blagdana očarati najmlađe. Pomno dizajnirana svjetla te ukrasi pretvorit će maksimirsku šumu u mjesto iz bajke.

Od ponedjeljka do četvrtka Vrt će biti otvoren od 9 do 16 sati, a petkom, subotom i nedjeljom radit će produljeno – do 20 sati. Edukatori će tijekom adventa biti kostimirani u vilenjake, a posjetitelje će voditi u posebne obilaske vrta. Po danu ti će se obilasci zvati Zoo avantura, a po noći Mrak tura. Vilenjaci s velikim znanjem iz zoologije zainteresirane će upoznavati sa životom na polovima Zemlje, ali i životinjama iz drugih hladnih dijelova svijeta.

Na kraju godine u Zoološkom će se vrtu otvoriti i neke nove nastambe sa životinjama koje će Zagrepčani i njihovi gosti prvi put moći vidjeti u hrvatskoj metropoli.

Dodatne zanimljive informacije, zanimacije, ali i okrijepa posjetitelje očekuju u području koje će ove zime nositi naziv Život na sjeveru. Svaki vikend u Vrtu će donijeti i neke dodatne sadržaje poput koncerata, predstava, mađioničarskih te drugih nastupa čiji je cilj izvući osmijehe na dječja lica.

U edukacijskim dvoranama za mališane će biti pripremljene kreativne radionice, a kako bi posjet Polarnom adventu u Divljem srcu grada ostao vječno zabilježen, bit će organizirano i fotografiranje s Djedom Božićnjakom.

U restoranu Kod morskog lava posjetitelje očekuje prigodna gastronomska ponuda.

Na Staru godinu u 11 sati u Vrtu će biti organiziran ispraćaj 2019. godine. Bit će to prva godina u povijesti Zoološkog vrta grada Zagreba u kojoj bi broj njegovih posjetitelja mogao doseći petsto tisuća.


Radno vrijeme:

Od ponedjeljka do četvrtka: 9 – 16 sati (blagajne se zatvaraju u 15 sati)
Od petka do nedjelje: 9 – 20 sati (blagajne se zatvaraju u 19 sati)

Svakodnevno:

 • šetnje raskošno osvijetljenim i prigodno ukrašenim Zoološkim vrtom
 • edukativni postav Život na sjeveru na Zebrinu trgu
 • posebna gastronomska ponuda u restoranu Kod morskog lava

Dodatni sadržaji vikendom:

 • Adventski kalendar ljubavi
 • Pošta Djeda Božićnjaka - radionica za djecu
 • Kuća Djeda Božićnjaka - fotografiranje s Djedicom
 • Popodnevna adventska zabava – kviz i zabava uz glazbu
 • Zoo avantura - dnevni obilazak Vrta pod vodstvom vilenjaka
 • Mrak obilazak - večernji obilazak Vrta pod vodstvom vilenjaka

Posebni događaji:

 • nedjelja 1. prosinca u 16 sati: Svečano otvorenje Polarnog adventa u Divljem srcu grada
 • utorak 31. prosinca u 11 sati: Ispraćaj Stare godine    

Detaljan program nalazi se na internetskoj stranici www.zoo.hr.